Газът от спуканата тръба в Костинброд, който причини взрив в близката

...
Газът от спуканата тръба в Костинброд, който причини взрив в близката
Коментари Харесай

Газът изтичал 20 минути преди да се стигне до експлозията: Съседи с разказ за взрива в Костинброд

Газът от спуканата тръба в Костинброд, който причини взрив в близката къща, е изтичал свободно 20 минути преди да се стигне до детонацията.

За това описват както очевидци, по този начин и от общината.

" Около 9:10 сутринта поражда случай. В разследване на ремонтни действия екскаватор закача газова тръба и стартира приключване на газ. Веднага е подадена информация в Експлоатационно сдружение " Костинброд газ " за приключване на газ.

По неизяснени аргументи за момента се получава пожар и гърмеж в къщата наоколо. Самият газ се намира на тротоара, би трябвало да има причина за това възпламеняване, с цел да се стигне до този гърмеж. В рамките на 2 минути идват Министерство на вътрешните работи, пожарна, община ", споделя пред Българска национална телевизия Александър Ненов, зам.-кмет на Костинброд.

" Къщата е цялата надупчена и фучеше мощна бликам газ. В 9.12 часа съм се обадила на 112, че изтича газ, в 9.28 се обадих на мъжа ми, че гръмна къщата ", споделя съседка.

Пострадалата жена е в реанимация в " Пирогов " с 28% изгаряния и е в шоково положение. Синът и към момента чака детайлности от лечебното заведение.

" Щетите се виждат, в този момент пристигам. Майка ми не знам по какъв начин е още, очаквам да ми се обадят от " Пирогов ". То се вижда - всичко е разрушено ", споделя Огнян Огнянов, наследник на потърпевшата.

Ударната вълна е била доста мощна - липсват стъкла на прозорците, а целия двор е в тухли от разрушени стени. Съседните къщи също са с избити прозорци.

" Багерът, който видях, беше закачил газта и фучеше доста газ. Беше доста ужасно, обадих се на 112 ", споделя Христо Йорданов, комшия.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР